Contact Form 7 plugin

Contact Form 7

Drugi plugin koji ćemo predstaviti naziva se Contact Form 7 i služi za kreiranje kontakt forme za komunikaciju sa posetiocima sajta i direktno slanje mailova na zadatu adresu administratora sajta. Formu kreiranu ovim plugin-om možete umetnuti na bilo koju stranu sajta. Za tu namenu koristi se nešto što nazivamo shortcode i predstavlja jednostavan kod kojim direktno u sadržaj stranice umećemo formu za kontakt, bez poznavanja programiranja.

Proći ćemo proceduru instalacije. Nakon što odete u Plugins>Add new i po prethodnoj proceduri instalirate i aktivirate plugin, sledeće što treba uraditi je kreiranje i postavljanje same forme na željenu stranu. Detalje kreiranja samih polja forme nećemo ovom prilikom obradjivati.

Nakon instalacije, ujedno se instalira i default forma, do koje se dolazi klikom na Contact>Contact Form 1

108-WordPress-Contact-Form-7

Ova forma podrazumevano ima polje za unos imena (Name), mail adrese (Your Email), polja za poruku (Your message) kao i dugme za slanje (Send). Ovu formu postavljamo na stranicu tako što iskopiramo kod dat pri vrhu strane:

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Sending ...

u mesto predvidjeno za sadržaj strane. Primer ubacivanja dat na slici ispod.

109-WordPress-Contact-Form-7

Nakon toga, kliknemo na dugme Update a zatim na Preview Changes kako bi videli kako se ovaj shortcode prikazuje na samoj strani. Vidimo da je umesto teksta prikazana forma za kontakt.

110-WordPress-Contact-Form-7-prikaz-na-strani

Naravno, ima još dosta mogućnosti za podešavanje, od dodavanja polja u formu, definisanja mail adrese na koju će popunjeni podaci dodatno biti poslati, stilizovanja, itd.

Preporučite ovaj članak:
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn